30 augusti 2007

Minus 2 grader i natt


Vid den här tiden är -2 grader hiskligt kallt. När våren kommer är det rena varmlyxen.

Stannade i morse på väg till jobbet och tog bilden.

Den har inget med mitt växthus att göra men jag tycker om sjön.

Så enkelt är det.


24 kommentarer:

Anonym sa...

Den tycker jag också om. Vacker bild. Anne-Marie

johanna sa...

Väldigt vacker bild. Jag brukade fota himlen och utsikten som förändrades från min förra lägenhet, jag hade så vacker utsikt över berg och skog.
Oj redan minus! Det är hemskt kallt på morgonen, vid 6-tiden är det 5-6 grader här, och ryker ur munnen på morgonen, men ingen frost före 1 september iaf, nån måtta får det vara!

Anonym sa...

Tack för besöket hos mig!

Vilken fin bild du har tagit! Underbar! Men det låter ruskigt kallt. Brrr...

Villa Nian sa...

Minus!!! men nu hänger jag inte med!

Underbar bild!

Anonym sa...

Hej! Jag kom till din blogg efter skrev "tomatplantorna i vinter". Har växt i två krukor vår tomatplantorna i våren och nu dem (bara) ca 40cm högt med lilla gula blommor kom. Men snart det kommer vinter och jag har ingen aning vad man ska göra med dem (inomhus)? Bode man klippa ner eller ...? Gärna om du kan ge lite tips ... Jag älskar dem mycket eftersom första forfall jag har varit odlat själv! Tack för hjälpen!

FO - 2 sa...

Brrr....!!
Kaldt hos deg.
Nesten brutalt....
Vakkert bilde.
Det er bra at du tar deg tid til å nyte utsikten og det fine landskapet, på veg til jobb.
Håper det blir litt varmere hos deg etterhvert.
For vekstenes skyld iallefall.
God fredag! :)

Dubbelörn sa...

Vilken vacker vy på väg till jobbet :)

Tror du jag kom ihåg fläktar i kgår kväll. Här är det bara golvslipning i huv'et. Har kikat in o de verkar inte alltför medtagna, men fläkten ska på plats ikväll! Physalisen är överfylld av frukter o gudomligt goda är de. Vi fick en honungsmelon som var blande de sötaste jag smakat. T o m mannen som är van fr sitt hemland vid solmogna meloner var helt lyrisk över smaken.

Har i alla fall bestämt oss för at skaffa en trädgårdsbok, där vi skriver in vad vi sår o planterar, hur det gick osv så man inte köper samma kassa tomatsort igen. Den som bara ruttnar i botten!

I morse fick vi skrapa bilrutan o det var inte roligt i augustimånad!!

Kramar

Anonym sa...

Här håller den sej precis över noll..

Lilla B sa...

anne-marie: tack, tack!

Lilla B sa...

sericea: I min andra blogg publicerade jag mängder av bilder från just den här sjön. Alla väder och alla årstider var representerade. Tänkte att jag inte skulle lägga in en sjöbild till men fick ett sjöåterfall. Tyvärr är det alltid frost före den 1 september. Annat är sparsamma undantag.

Lilla B sa...

pladdertanten: Det är kallt. Alldeles för kallt.

Lilla B sa...

tina: Men så är det en underbar sjö också! :)

Lilla B sa...

christine: Välkomen hit! När hösten kommer bär jag ut alla plantor på komposten. Slänger de bara. I mars sår jag nya frön och driver upp nya plantor. Det är ingen större mening att försöka få plantor att övervintra. Det blir alldeles för lite sol för att det ska bli tomater som mognar.
Köp frön från en sort du tycker om i vår och så nya plantor!

Lilla B sa...

ida:Trevlig fredag på dig själv!! Jo, ibland stannar jag till eftersom det är så fint där. Man måste inte alltid jaga som en tok. Det verkar redan bli lite varmare. Kyka och mörker är för bedrövligt!

Lilla B sa...

dubbelörnen: Sätt fläkten på termostat så gör det inget om du bara har sågdamm i huvet :)) Har bara fått fram melon en endaste gång så jag bugar djupt!! Grattis! Och physalisen kan du övervintra genom små skott. Då kommer skörden tidigt nästa år. Ett litet tips, bara.

Lilla B sa...

hannele: Jag tycker att det är rent kriminellt kallt!

Dubbelörn sa...

Asså Lilla B du är bara super!!! Förstår inte hur livet med växthus skulle vara utan dig *skrattar*. Klok som en uggla, svar på allt *bugar mig djupt av tacksamhet*

Kramar o ha en skön helg

Anonym sa...

Men är det inte samma sjö som i maj på "Lilla B"? Vackert med älvorna som dansar på sjön.Nu ska jag läsa lite till och se vad du skrivit om odlingarna, som jag själv till minstora sorg måstat hoppa över i år.

Lilla B sa...

dubbelörnen: Det hade kanske vuxit så det knakat!:) Det är roligt att kunna hjälpa igång någon med sitt växthus. Roligare odling finns bara inte!

Lilla B sa...

torparfrun: Jojomen, du har så rätt! Visst är det samma sjö. Jag passerar dagligen den på väg till jobbet. Jag har ju tittat in till dig lite då och då och förstår att odlingarna fått ligga i träda. Jöses vad ni slitit!

Karin W. sa...

Jag tror faktiskt att det är tack vare att vi bor vid en sjö som vi inte har haft minusgrader än. Så länge sjön håller sig någorlunda varm klarar vi oss från frost. Men eftersom det har varit kallt så länge nu, fick uteblommorna komma in i stugvärmen i kväll. De ska få leva ett tag till.

Lilla B sa...

karin: Sjö och hav magasinerar värme. Vi bor alldeles intill storskogen. Förr kallades skogen för "fattigmans tröja". Lite lä och lit värmenland träden. Trots närheten till skog låg frosten vit två morgnar.

Karin W. sa...

"Fattigmans tröja". Det uttrycket känner jag igen. Min pappa sa alltid det. Han tillhörde den gamla stammens skogsägare som aldrig gjorde stora avverkningar och använde sig av hästen i skogen.

Lilla B sa...

karin: Så roligt att höra! Jag har hört det i södra Sverige. Kommer din pappa också därifrån eller är uttrycket spritt över landet, tro?