23 september 2007

Växthusinteriör 23 september 2007


Helgen har gått i det hårda arbetets tecken. Jag har nästan tömt växthuset. De stora krukorna med paprika släpade jag in i huset. En står på nedervåningen och den andra baxade jag uppför trapporna och ställde på en bänk vid ett fönster. Nu jäklars vill det till att frukterna mognar.


Idag har jag grävt hela trädgårdslandet.


När jag läste morgontidningen idag, Nerikes Allehanda, såg jag en liten ruta på vår lokalsida. Den riktigt lyste till mig. Arabiskt ordspråk: Hur vacker är ej hackan i en annans hand. Efter denna dag instämmer jag helt i det ordspråket. Med tillägg att det gäller spade, grep och kratta också.


Brukar kunna hugga i ordentligt utan att bli alltför trött. Det gäller inte idag. Nu har jag ont överallt och det knakar i skelettet när jag rör mig.


Blir det inget inlägg i morgon har jag inte kommit upp ur sängen. Bara så ni vet...

12 kommentarer:

l*eva sa...

Skrattar lite för mig själv...det Arabiska Ordspråket tar jag till mig och spar...jag gillar ju sånt!

Personligen har jag haft lite svårt för att acceptera det faktum, att jag inte är 25 år längre...kånka och bära...hacka och gräva...DÅ säger min kropp---lite leende till huvudet....ha ha ha...snart fyller du 26...
Åldern tar ut sin rätt! *L*

Med hopp och önskan om, att Du kan kravla Dig ur sängen i morgon OCH krypa in i bilen...

Lilla B sa...

l*eva: Det kom ju attan så lägligt, ordspråket. Nog avtar orken, det är sant.Men det får man kompensera med den råa viljan istället.
Och tack för tillönskningen!

FO - 2 sa...

Vilje er viktig!
Med god vilje går nesten alt bra.
Håper at det meste har knirket seg på plass hos deg etter jobbingen.
God uke til deg. :)

FO - 2 sa...

Innom en liten tur til her hos deg.
Har du virkelig dyrket 60 ulike tomatsorter?!
Det er meget imponerende! :))
Jeg kjøpte noen tidligere i sommer, på Ica.
Perletomater.
De var såååå gode!
Har du prøvd å dyrke (odla) den sorten.
Skulle gjerne visst om det fantes frø av den sorten å få tak i....
Nok mas nå. ;)

Lilla B sa...

ida: "Knirket seg på plass"!! Ja, det går rätt bra, tack.
Visst har jag odlat så många olika sorters tomater. Busk, uppbindnings, och kruktomater i mitt växthus sedan starten. I början var jag som en duktig kamrer och skrev upp alla sorter och vad jag tyckte. Jag brukar varje år ha EN välkänd, god sort och sen öser jag på med nya. Alltid får man någon eller några favoriter. Tigerella, Sungold, Gardeners Delight och Whippersnapper är sådana som jag fastnat för genom åren.

Lilla B sa...

Ida: Glömde: Nej, Pärltomater har jag inte ens hört talas om. När frökatalogerna kommer för nästa säsong ska jag kolla.

Dubbelörn sa...

Ja du det där arabiska ordspråket visste jag inte ens att jag levde under *gapskrattar*. Kopierar det direkt!

Vårt växthus är nu tömt, högtryckstvättat o stängt för vintern....

Kram

Lena sa...

Ojojoj, det låter kämpigt. Hoppas att du kom ut sängen i morse. Det som ändå kan kännas gott är vetskapen om att det faktiskt är gjort.

Anonym sa...

En sådan kämpe...och när trädgårdslandet är höstgrävt så brukar jag verkligen känna att vintern liksom kan komma...Har gått o blivit förkyld till slut och låg hela dan i går...trädgården får hålla ut, näsan rinner och hjärnan känns inbakad i vadd av nått slag...

Kram från Malin

Lilla B sa...

dubbelörnen: Ja, visst var det tilltalande ! Och sant. Jasså du har redan tvättat ur ert växthus. Det kommer att dröja här skulle jag tro. Ska plocka undan lite mera.Ibland tvättar jag inte förrän på våren. Det går bra, det med.

Lilla B sa...

panter: Jag gick på vres! Du har lärt mig uttrycket och så var det. Det kunde varit värre i morse - jag är nästan lite överraskad. Glatt, altså.

Lilla B sa...

mailn: Fy fasen - höstförkylningar är inte roliga. Överhuvudtaget är det inte speciellt glamouröst eller trivsamt med hosta och snor. Krya på dig!
Landet ligger så fint, så fint. Om några veckor skall jag peta ner vitlöksklyftorna. Sen är den vedervärdiga vintern över oss.