8 juli 2007

Bloggpesto

Vill tacka för alla pestorecept.

Idag har jag åstadkommit en burk pesto av allra godaste slag. Jag väjer inte för lite självskryt här, inte. Peston uppskattades dessvärre inte till fullo av alla i hushållet - men det överlever jag.

Undrar om den inte skulle bli särdeles förträfflig på nybakad baguette med rödvin till?

Det märks förresten inte i växthuset att jag plockade 1 liter basilikablad.

12 kommentarer:

Dubbelörn sa...

Rapportering inlagd!

Lilla B sa...

dubbelörnen: skall genast kolla!

Anonym sa...

Nu var det min tur att läsa fel. Hur kunde det bli bloggpest istället för bloggpesto!? Kul att peston blir blad och så härligt det måste vara att kunna ta så mycket basilika utan att det märks...

Lilla B sa...

karina: Det känns väldigt lyxigt att skörda basilikan från egen odling.
Sonen tyckte den var pest! Utan felläsning.....

Bloggblad sa...

Du kan lägga den på laxbitar och slå folie omkring och baka i ugnen!

Lilla B sa...

bloggblad: Åh! Det lät gott. Och lättlagat, dessutom. Tack för tips

Rosengeranium sa...

Hm, ska prova det där laxreceptet jag med. Få se om jag vågar odla mer pesto, jag menar basilika, i mina fönster. Den ger långt mer blad än jag hinner ta hand om. Men peston är god.

Lilla B sa...

rosengeranium: Jo - odla på! Jag använde peston som smörgåspålägg ikväll. Det var mycket gott, kan jag säga. Om du scrollar lite neråt på bloggen kommer du till ett mail jag fick. Där står hur man förvarar basilikan. Om du har för mycket, menar jag..

FO - 2 sa...

Mmmm. Pesto, baguetter og rødvin. :-D
Pasta er vel fortreffelig til pesto også.
Håper at det smakte! :)

Lilla B sa...

ida: Till lunch var det psat o pesto. Mycket gott, kan jag säga. Och mera lättgjort med pesto än jag trodde.

Karin W. sa...

Mortlade du eller mixade?

Lilla B sa...

karin: jag började med att mortla. Det gick inte så bra så jag tog fram mixern. Tyckte inte heller att det var så lyckat. Bladen är så stora att bladnerven i mitten var som en trattkantarellstjälk. Så jag tog till slut den mortlade och mixade röran på en stor skärbräda och körde med kniv så det stänkte. Det blev bra.
Jag har aldrig ätit så god pesto någongång! Tog på pasta till lunch och på smörgås till kvällen. Kommer nog att rulla fram på höstkanten om detta pestofrosseri ska fortsätta!