26 juli 2007

Snigelhus

Igår när jag skördade basilika såg jag sniglar inne i växhuset. Inte dräparvarianten utan vanliga små bleka, hala typer. En efter en slängde jag ut dem ur växthuset.

Kände mig som värsta dörrvakten.

19 kommentarer:

FO - 2 sa...

Veksthus med så mange flotte planter trenger "dørvakter" som deg! ;)

Anonym sa...

Åh, inte visste jag att det var klädkod för att komma in i Växthuset.
Snobbigt värre. ;-)

Räcker det om man kommer o-slemmig? =)

Anonym sa...

Jädrans snigalar...har som jag vet inga av mördarvarianten men gott om andra...snigelhusen krasar under fötterna och i växthuset är de inte välkomna.
Jag har gått i genom mina gurklianer och resultatet = 0. Anra år med "vanliga" sorter har det kommit undan för undan...den här sorten är mysko
Kram från Malin

ps. tror du mannen kanske skulle ha vägsaltet till sniglar

Rosengeranium sa...

Hm, köpte smultron idag och hittade sniglar bland plantorna. Inte bra - nu får jag vakta krukan och se om det kommer små snigelbarn. De får en gratis bungyjump utan snöre ut från balkongen - jag är en grym parkettodlare....

Anonym sa...

Så tråkigt, sniglar gör myckat skada här nu.

Villa Nian sa...

Nej, dessa sniglar! Tur det inte var mördarvarianten!

Anonym sa...

Det är rätta takter. Ska de komma in ska de ha kavaj! Ut med dom bara. Bläh. Tur jag bor fyra trappor upp. Flyga kan de inte ännu. :-)

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Jag gillar den där liknelsen med dörrvakt ;-) Vad det frodas i ditt växthus, du får väl knappt plats själv längre!

l*eva sa...

men lilla b: Var ÄR Du?

JULIEK sa...

Ja dom har jag i trædgården. Har inte sett mørdarsniglar ennu, tur det. Sniglarna såg jag først igår, utrolig at dom kommer så sent, men det har varit ganska tort her så kanskje derfor.

Anonym sa...

Ja men vad ska man göra.....de får leva ute../ åsa

Anonym sa...

Hej - upptäckte att det var ett tag sedan jag besökte dig - jag visste att det var något som fattades - nu är jag här - snigeldörrvakt - lite roligt, men tur att det inte var av den värsta hulligansorten...Anne-Marie

Linda sa...

Hur många sniglar har du egentligen???
Vi saknar dig!

Anonym sa...

Hej lilla B, är du med i bloggportalen? Jag vill ha dig till min favorit... men jag hittar dig inte där...kan du skriva på min blogg och berätta...allt gott - dina växter är så vackra. Anne-Marie

Bloggblad sa...

Jag såg tre bruna häromkvällen ute på stenläggningen. Har inte sett en enda förut i sommar. Men å andra sidan... om de hittar till mitt trädgårdsland, hittar de mest ogräs och det får dom gärna sätta i sig...

För övrigt har jag skördat min taniga basilika idag. Fick köpa till 2 krukor för att det skulle bli grön pesto... men god blev den!

Lena sa...

Jag tror att Lilla B ev. är på snigeljakt i Halland. Jaktreviret är kanske utökat...

Villa Nian sa...

Så tyst här är.... börjar också undra var du är!

FO - 2 sa...

Savner deg jeg også....
Håper at du har det bra! :)

Lilla B sa...

ida: Jag är en svårflörtad dörrvakt. Katter och hundar släpps inte in. Sniglar åker ut. Fort som attan, dessutom.

ellis: O-slemmig räcker gott! Då får man både komma in och stanna!

malin: Det var en bångstyrig gurkplanta. bästa sorten jag någonsin haft är Athene. Dessvärre var det bara ett frö som grodde i år. Jag fick en planta av en god vän för att åtminstone ha två. Att fröna inte grodde erodde på mig - jag hittade en gamal påse som legat något år och sådde ut. Hur dum får man bli??

rosengeranium: De sniglarna lägger inte gärna en glidarsula på din parkett om de et vad som väntar....

hannele: de är gräsliga!

tina: då hade jag varit än mer brutal.

fundera grönt: Jag har sett sniglar ta sig mycket högt i grönskan på klängväxter. Bli inte förvånad om du får påhälsning utanför ditt fönster

karin-odlar-sin-trädgård: Känner mig verkligen som en sträng vakt. Nåde den som försöke smita in utan tillstånd. Eller vip-kort.

l'eva: bara lite bortrest

julie: Ja, de dyker ju upp när det är fuktigt. orgnar och kväller är de som mest synliga. Plockvänlig tid, om man tycker så.

åsa: Fast inte i stora skaror!! ICKE!!

anne-marie körling: Välkommen tillbaka! Det lär nog bara vara en tidsfråga innan de spanska skogshuliganerna kommer hitåt. Då blir det andra bullar!
Jag blir mer än gärna vald som favorit! Man tackar. Jag finns på Bloggportalen. Sskriver adressen i din blogg.

lindalotta: Saknad? Riktigt trevligt att höra. Jag vet inte hur många sniglar jag har i växthuset. Men det är inte svårbemästrat ännu. Som tur är!

bloggblad: Du får glädja dig åt att sniglarna inte mumsade i sig bailikan! De vet inga gränser, de där typerna. Men passa din physalis!!

panter: Alldeles på pricken !!

tina: Lite tyst har det varit. Reste till Halland under några dagar. Men jag blir mycket glad åt att se att min blogg efterfrågas.

ida: Ni är så vänliga! Nu är bloggavbrottet slut.