7 juli 2007

Glömsk och astmatisk

Måste åka till närmsta stad och inhandla en ny mobiltelefon.

Den gamle trotjänaren med stora knappar och enkelt handhavande har drabbats av minnesförlust. Han piper inte längre och påminner mig som vi har avtalat, mobilen och jag.
Igår skickade stockholmsdottern ett sms om att semestern brutit ut.
Jag har alltid på sms-signalen på högsta volym så jag inte ska missa något.
Igår suckade han fram signalerna.

Glömsk och astmatisk. Stackars lille vän.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Stackars krake. Det kanske är nån slags protest mot all tid du lägger på växthuset? Han kanske inte tål fukten där inne?

l*eva sa...

*pacemakern* tål nog inte fukten!

MEN: att hitta en mobil, med stora siffror och tangenter, är nog en bedrift?

Fast jag tycker att *han* (om nu mobilen var/är en *han*) var bussig nog, att i alla fall harkla sig, innan *döden* inträffade!
Mina brukar bara *tvärdö*

Bloggblad sa...

Min slutade att ringa - många missade samtal blev det... och väckningen var sporadisk. Köpte en ny liten piffig röd sak - fast det bästa - att jag hade en stor analog klocka på yttre displayen, som jag kunde se visarna på utan glasögon på mina promenader - det är borttaget. Fanns inte en enda modell som hade sån lyx.
Min gamla var bara 1½ år - dålig livslängd... kostade lika mycket att laga som att köpa ny.

Linda sa...

Med dagens alla moderniteter är det svårt att hitta en som det går att ringa med.

Det är långa haranger om allt de klarar av, de nya telefonerna, men inte någonstans står det något om att man kan ringa med den och ta emot och skicka sms.

Tantvarning på 70-talisten :)

Dubbelörn sa...

Nu åter en fråga till mitt alldeles egna trädgårdsorakel *gapskratt*.

Vi har honungsmelon i växthuset, hur många frukter ska man låta den bära?? Misstänker att det är som med vindruvorna du berättade om, men frågar ändå...

Kram

Lilla B sa...

pallas: Så känslig får han inte vara!! Alla människor som dagligdags arbetar i växthus har nog mobilen med sig. Tror jag iallafall. Eller plastar dem in den?

Lilla B sa...

eva: Det var min själ inte lätt att hitta en ersättare!!! Den lille nye är mindre, tunnare och dyrare. Ojojoj. Han ska kunna det mesta enligt försäljaren. Fan tro´t.

Lilla B sa...

lindalotta: Jag skulle vilja ha en mycket enkel användarvänlig telefon men de var alla utrustade med förmågor så hälften vore nog. Nu har jag iallafall en som håller på att ladda till sig. Snart får han bekänna färg!

Lilla B sa...

dubbelörnen: Grattis! Inte alldeles lätt att få fram meloner. Du kan låta de få fram frukter så länge du räknar med att melonerna hinner bli klara. Hinner de inte bli mogna innan det blir för kallt ute är det onödigt att plantan får bära fram en halvmogen melon.Då väljer du att ta bort blomman istället.
Jag gör så med mina tomater. Jag tar bort alla blommor som kommer efter 1 augusti eftersom jag beräknar att inga tomater hinner att bildas och mogna innan det är för långt gånget på sommaren. Det känns lite hårt att knipsa av men kraften ska gå till de som hinner mogna fram.
Fortsatt lycka med melonodlingen!

Lilla B sa...

bloggblad: De tillverkas inte för att vara praktiska!! Det blev jag varse idag på inköpsrundan. Små, små tingestar som kan vandra vilse i ett trasigt jackfoder eller med så små tangenter att man får ha stoppnål med sig för att peta fram bokstäverna.
Hittade till slut en liten krake som fick följa med hem. En ytterst försigkommen typ, skulle det vara, sas det. Jojo....

Bloggblad sa...

Min nya hade så små tangenter att jag var mycket skeptisk, men konstigt nog är den lätt... höll på att skriva lätttrucken... men då låter det som om jag är drucken...
Lätt att trycka...!

Lilla B sa...

bloggblad: Den här har lite hala tangenter så den är mycket lätt betryckt!