4 juli 2007

Efterlysning

Skulle vilja ha recept på hemlagad pesto.
Inga krångelrecept med ingredienser man inte hittar i en avlägsen skogsbygd.
Bara enkelt och lätt!
Finns det sånt?
Basilika har jag i övermått.

Uppdaterat 5 juli 11.20:

Tack Kirsti och tack Bloggblad!
Här skall skördas såväl vitlök som basilika och pesto ska det bli.
Mycket.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Har hittills bara testat ett recept på Basilikapesto. Den blev helt OK. Om du har parmesanost och solrosfrön där borta på "landsbygden" så borde resten inte vara något problem..:)
Receptet finns på min blogg: http://kirsti.tradgardsblogg.se/2213/Basilikapesto+med+mera...html
Den heter "Pestosås" men blev, i alla fall hos mig, trög som vanlig pesto..:)
Lycka till i kampen mot "konduktörerna"!

Lilla B sa...

kirsti: Tack så väldigt mycket!
Jag ska genast gå till din anvisade sida och kopiera receptet.
De jämrans "konduktörerna" ska sannerligen inte få stansaa hur mycket hål som helst i mina basilikablad!

Bloggblad sa...

Jag hittade mitt recept på en liten grön lapp idag när jag röjde i recepthyllan... fast jag kommer inte ihåg...
Men - när jag gör pesto upptäcker jag att jag ändå inte tittar på receptet utan gör på känn och smakar under tiden.
Alltså: massor av basilika, minst en liter ihoppackade blad.
Mortlas med vitlök, rätt mycket, pinjenötter, en påse, riven parmesan (fast jag är snål och tar nån liknade typ) nån dl. Och så olivolja tills jag får lagom konsistens.
Det var väl enkelt. Nu måste jag kolla hos Kirsti hur hon gör.

I recept står det att man kan köra det i mixer, men både nötter och ... allt, blir lätt beskt om man kör en sekund för länge. Jag har också hört att man med hastigheten förstör vissa enzymer i det gröna. Därför mortlar jag - tar inte längre tid än att göra rent i mixern...

Lilla B sa...

bloggblad: Köpte mig en rejäl mortel för en tid sedan. Då kan jag ju passa på att fixa till lite pesto med hjälp av den.

Anonym sa...

Åh vad bra...nu fick jag också ett recept...Jag har försökt göra egen men den har inte smakat så gott som den köpta...Försökte få ur en kvinna som bott en stor del av sitt liv i Italien ett recept...och fick till svar"man tar lite så och så o så sen blandar man bara" vad hjälpte det en novis på Pesto som mig...
ramar från Malin

Lilla B sa...

malin: Kul att kunna göra egen. Man får väl göra mindre satser och se till att äta up den kvickt.
Det regnade så eländigt i Loka att inga bilder blev tagna, dessvärre.

Bloggblad sa...

Nu äntligen kom jag in till kirstis blogg. Såg då att jag glömde skriva salt och peppar.... vilket hon inte glömt.

Annars är det ju lika, fast jag har mer blad och mindre olja. Det har alltid blivit supergott och gått åt fort - även om det blivit liiiiiite olika varje gång.

Lilla B sa...

bloggblad: Här kommer att nästan bli fabrikstillverkning! Basilika har jag iallafall redigt av.

Karin W. sa...

Buona sera! Så har jag återvänt hem igen från Rom och tillägnat dig en hel blogpost:)

Lilla B sa...

karin: Och absolut genast går jag dit och tittar!