2 juni 2007

Basilika

Den köldkänsliga basilikan har stått i ett fönster åt sydväst på andra våningen. Jag har vattnat och ansat. Nypt av så de förgrenat sig. Många, många plantor behöver jag eftersom jag använder dem som både krydda och som avskräckningsmedel mot vita flygare.

Idag har de fått flytta ut i växthuset.

Sommaren är här!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Skönt att sommaren är här Lilla B. Din kommentar i mitt sista inlägg försvann av någon anledning...synd tycker jag...om du vill får du gärna lägga in den igen. Hare så skönt i landen.

Lilla B sa...

Slottsträdgårdsmästaren: Jobbade på som attan men fick oväntat besök av lilla söta S, barnbarnet, som mer än gärna ger farmor en "hjälpande hand".
Sommaren är verkligen här. Glid runt i trädgårdarna på span efter skönheten!

Dubbelörn sa...

Har missat detta med basilikan! Tipset vidarebef direkt till mannen! Vårt växthus börjar nu också anta form inomhus;) Men vårt hus är nog bredare än ditt, få himmel så tomt det ser ut fortfarande, trots alla hinkar som klär väggarna invändigt. Ser att du har blommor, ska nog ta in dit lite fler o bord letar vi frtf efter... Ditt der kanonfint ut, var fann du den?

Lilla B sa...

dubbelörnen: Det funkar prickfritt med basilika mot vita flygare. Men man får vara beredd på att krossa många blad och gnida runt med krosset lite här och var. Men gott luktar det!
Menar du var jag hittade själva växthuset eller bordet därinne? Huset köpte jag per post. Det heter Termo och du hittar på www.termoprodukter.no Ett norskt hus som jag har haft glädje av i bortåt 15 år.
Den lilla blå trämöblen hittade jag på en affär som säljer sommarmöbler. Ingen speciell kedja utan bara en som slår upp portarna när det börjar likna vår och sommar.

FO - 2 sa...

Basilikumen likte nok å flytte ut i drivhuset. Og ja, nå er sommeren her! (:

Lilla B sa...

ida: Nu är det så varmt och gott att såväl basilikan som jag trivs!