30 juni 2007

Ingen rast - ingen ro

Eller bara lite rast och ro. Det är en sannare bild av verkligheten. Just tillbaka efter ett femtioårskalas ska jag ta och ladda inför morgondagen.
Då blir det kalas på hemmaplan.
Husbonden fyller år.

Jag kan nästan höra ända in hur ogräset skrattar gott i landet. Fritt och ohämmat står det och växer.
Det får det göra några dagar till. Men sen blir det andra bullar!!

10 kommentarer:

johanna sa...

oh ja, ogräset skrattar och växer så det knakar så fort man vänder ryggen till. hua!

Bloggblad sa...

Kolla lite noggrant i ogräst - kanske hittar du (som jag gjorde i min ogräsrabatt) ett par stora fina jordgubbar... hur de nu tagit sig det sen vi rensade för några år sen...

Anonym sa...

Jag gick ett varv ute i trädgården förrut och HJÄLP!!!! Är så mycket ogräs o tistlar som kikat upp medans jag varit inne under regnperioden...jag har inget kalas framför mig men ändå...så kan det bara inte se ut...suck...ogräsrensning är det värsta jag vet...Jag brukar sätta full fart o dra o slita så jorden flyger runt mig bara för att få undan allt så snabbt som möjligt...
Kram från Malin

Lilla B sa...

sericea: Skönt att höra att det inte bara är mitt våtarv eller mina tistlar som bär sig illa åt!

Lilla B sa...

bloggblad: Fyndgruvan i trädgårdslandet? Det skadar inte att vara optimistiskt lagd - jag ska kolla om det möjligen och oväntat kan finnas nåt glatt och trevligt bland ogräsen.

Lilla B sa...

malin: Jaha du! Alldeles precis rätt! Det växer rent förbålt fort i regnet. När både regnperioden och kalastiden är slut, ja då jäklar anacka ska här rensas.
Jag tillhör dem som gillar ogräsrensning. Det låter kanske inte klokt men så illa ställt är det med mig. Jag tycker att det ger fin tänketid att dra ogräs. Man kan just inte göra nåt aannat än dra upp eländet men hinner tänka under tiden.
Men nu kommer jag att kunna bli en stortänkare så mycket ogräs som vuxit.....

Anonym sa...

Hoppas att du köpt ett skyffeljärn att rensa ogräs med till husbonden. Hälsa honom grattis i morgon!

Lilla B sa...

slottsträdgårdsmästaren: Hjälp, säger jag bara. Ett skyffeljärn har jag. Men att sätta Husbonden i trädgårdslandet är uteslutet. Husbonden skulle morra, ogräsen flina och Lilla B få en hjärtattack.

johanna sa...

lilla b: apropå tistlar! jag "ärvde" en uteplats med nya lägenheten i vintras och jag har avvaktat och väntat med spänning på en stor rugge med blad som växt upp under våren för att se vad det skulle bli av det. och nu blommar den, och det är en tistel! vem sjutton planterar en tistel!?

Lilla B sa...

sericea: Jaha, du! Det kan man verkligen undra. Det finns ju i och för sig prydnadstistlar men jag är också avogt inställd till allt som har tistel som efternamn.