23 juni 2007

Snigel-och fästingdag

Dagen har ägnats åt att hiva ut sniglar ur växthuset och åt att ta bort fästingar på katterna.
Den ena katten går bara några varv runt huset och får knappt några.
Den svarta Monsterkatten ger sig ut på längre turer och kommer hem full med fästingar. Detta TROTS avskräckningsmedel.
Använder Frontline fast med uselt resultat. En pipett fördelad enligt bruksanvisningen.

Snigel-och fästingjakt. Det är ett lördagsnöje på landet, det.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Läbbiga småkryp - jag har också plockat fästingar på katterna och jagat sniglar - det blir till att fylla på med Snigelfritt på kvällarna - all min sallad hade de som huvudrätt på midsommarafton - tror jag skall försöka så nytt idag. Ha en skön söndag =)

Lily of the valley sa...

Yerk! Det är så äckligt med fästingar. Jag ger "min" hemlösa katt frontline. Resultatet är som för dig! Fästingarna blir väl resistenta mot Frontline. Äckliga är dem! Huga!!!!
Kram
Lily

Lilla B sa...

Lotta: Snigelfritt? Vad är det? Jag kör med handplockning. Ute i landet har det kommit upp så lite att där är det ingen snigelfara än så länge. Men inne i växthuset kan de ställa till rejäl skada.

Lilla B sa...

Lily: Intressant att höra att du också märkt att Frontline inte biter så bra. Jag mailade importören förra året och frågade om innehållet i Frontline förändrats eftersom effekten avtagit dramatiskt. Svaret jag fick var att det inte skett förändringar. De antog att fästingtrycket är så mycket större ute i markerna. Det kan ju vara så men då behöver Frontlines innehåll modifieras.