7 maj 2007

Kungsängsliljor

Sådana får det bli till hösten!

Inte i trädgården, den består till stor del mager skogsmark. Jag frågade Slottsträdgårdsmästaren till råds. Han avrådde plantering . Kungsängsliljorna nöjer sig inte med min torftiga mark.

Men jag vill ju så gärna ha några. Ska absolut få tag på lökar och sätta i höst.

Vardå?
I växthuset, så klart!!

Så var det problemet löst.

Tänk om allt gick så enkelt.....

6 kommentarer:

Lena sa...

Att jag inte tänkt på det! Ett växthus, det ökar helt klart möjligheterna. Om jag ska vara ärlig ligger nog ett sådant flera år framåt i mina planer, men det skall bli kul att följa dina kunsängsliljor.

Lilla B sa...

panter: Jag skulle ju rekmomendera ett växthus nu direkt.Inte bara för odlingens skulle utan för den rofyllda, varma atmosfären.
Förresten har inte mina riddarsporrar grott än. Har dina? Tror du det var plastfrön i påsarna??

Anonym sa...

Det är jättevackert med Kungsängsliljor i krukor och i din härliga miljö i växthuset..... Jag är glad att mina kommit upp och jag sitter en stund varje dag och bara tittar och njuter av dem....

Lena sa...

Nä, inga frösådda riddarsporrar än...inte av den andra sorten heller. Det stod nog att det kunde ta upp till 20 dagar så än finns det hopp.

Lilla B sa...

lotta: Jag har sett de där vackra liljorna i trädgårdstidningar. Tills för något år sen hade jag aldrig sett en i verkliga livet. Men då föll jag pladask.

Lilla B sa...

panter: Jag hade hoppats på att de bara skulle ner i jorden och vända....