8 maj 2007

Torgkap

Tänkte att bara gå en liten sväng på torget under lunchen. Det blev inköp av tre stycken Bacopa. 35 kronor stycket. Inte för mycket.

De är inte så väldigt stora. Egentligen är de nog rätt små, om man ska vara noga.
Men jag forslar hem dem och sen jäklars ska de få fin jord, omsorg och näring. Men jag vet inte riktigt var i växthuset de ska få vara under tiden. Det börjar bli trångt.

När järnnätternas tid är över skall de gunga i mossklädda amplar.

Så får det bli.

20 kommentarer:

Anonym sa...

Ja.. idag ställde jag in en kruka till i växthuset.. så nu får jag akta mig så jag inte snubbblar.. men vad roligt vi har..va??
jag har aldrig haft bacopa.. kasnke prova i år?? /åsa

Tankevågor sa...

Bacopa är så fin och brukar växa till sig riktigt ordentligt med många blommor.

Lilla B sa...

åsa: visst har vi skoj!! Men man får försöka sansa sig. Det är ju meningen att man ska kunna ta sig fram i växthuset även i augusti.
Bacopan är verkligen odlingsvärd.

Lilla B sa...

londongirl: Ja, jag tycker den blir yvig och fin. De ttre jag köpte idagvar av lite mer storblomande sort än den gamla vanliga Snow-flakes. Men vit och fin . Luktar gott, dessutom.

Anonym sa...

Snälla du - jag skrev min mailadress - kan du inte ta bort den. Jag sänder ett nytt meddelande. Vill gärna sprida din blogg- många lärare som längtar till växthus och blomster. Jag har också en underbar bok. SOm du skulle få kunskap om. Anne-Marie

Lilla B sa...

annemarie: adressen är borttagen!. Jag blir bara glad om du sprider min blogg. Jätteglad till och med!

Anonym sa...

Hej nu har jag länkat från min blogg till din - jag gillade ditt språk - det blev under Trädgårdspoesi i min blogg. Så kommer man till Dig. Kul.
Tack för att du tog bort min adress. A-M

Lena sa...

:) Jag besökte handelsträdgården i går för att betala en redan levererad bukett och gick därifrån med två nävor och en salvia. Ska nog inte besöka dylika inrättningar på några veckor nu tror jag. TUR att jag inte har växthus

FO - 2 sa...

"Så får det bli". Og det blir nok fint! (: Har noen lilla Bacopa i år jeg. De er vakre. (:

Lilla B sa...

annemrie: Trädgårdspoesi?! Jo, jag tackar. Då får jag gräva i myllan och känna mig som "den jordiska poeten". Underbart!

Lilla B sa...

panter: Kunde inte annat än le när jag läste din kommentar.
Behöver nämligen in på Trädgården, som vi kallar inrättningen, och köpa mig lite gödsel till gräsmattan. Och jag fasar nästan för vad jag ska komma därifrån med.
Tur jag har en pytteliten bil.....

l*eva sa...

*en riktigt dum en...* undrar vad ÄR en Bacopa?

(det var ju det där med latin...*L*...)

Lilla B sa...

ida: Ja - jag har fallit för de där skira, fina blommorna. Jag är inte världens bästa färgsammasättare. vitt är ett säkert kort. De vita blommorna vet jag gör sig fint mot ett falurött hus med två vita verandor.

Lilla B sa...

eva: En ampeleväxt med vita små eller mellanstora blommor. Snöflinga kallas en sort jag köpt förut.
http://lillab.blogspot.com/search?q=sn%C3%B6flinga
Där ser du förra årets flinga.

l*eva sa...

Lilla b: DÅ vet jag...jag anade att det var DEN, men ville inte riskera att verka ännu dummare än vad jag redan är!
Så söt.

Dubbelörn sa...

Så Bacopa är en större variant av snowflake... Låter intressant, har haft snowflake i mina planteringar o den är så otroligt tacksam. Blommar hela sommaren lång, men ska nog även testa denna bacopa i år.
Det är så lärorikt inne hos dig;) Idag kom leveransen fr Willab så nu i helg börjar planeringen för växthuset. Men försöker stoppa mannen fr att köpa tomat- o gurkplantor. För visst är det väl ännu för tidigt för dem??

Kram
Kram

Lilla B sa...

eva: Det är en redig skillnad på att vara okunnig och på att vara dum! Betänk det!

Lilla B sa...

Bacopan finns med både små och lite större blommor. Och de blommar överdådigt om man vattnar tillräckligt. Jag var nog lite snål i somras men när jag fick rådet att häva på mer gjorde det skillnad.
Gurkorna skulle jag vänta med. Sådde mina för några dagar sedan. De står inomhus i sovrummet!
Jg har planterat ut tomater i april någon gång. Det går men jag tycker inte det är någon vinst. Jag gör aldrig det numera.Man måste köra med tillskottsvärme under kalla nätter. Mina får stå i fiberdukstältet än så länge. Det brådskar inte alls att plantera ut dem på sina slutliga platser.
Nu på morgonen föll snöblandat reg och det är +2 grader på förmiddagen.
Det gillar inga tomater och absolut inte gurkorna!
Det blev ett långt svar som egentligen kunde komprimeras till:
Det är ingen brådska med utplanteringen!

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Du måste visa en bild, jag har ingen som helst aning om vad Bacopa är...

Lilla B sa...

karin: Det finns en bild på min gamla blogg - länken hittar du i mitt svar till eva här ovanför. Ikväll hinner jag inte ta någon ny bild - men jag skall försöka lägga ut något från växthuseti morgon. Där kommer de att synas. Men det blir inte idag, alltså.
( Då hinner de där putteplantorna kanske växa till sig lite...)