25 maj 2007

Liljorna den 25 maj


Så här mycket har liljorna växt sen den 4 maj.


Inga liljebaggar har tuggat i sig bladen.


Sånt glädjer en odlares hjärta.

10 kommentarer:

Lena sa...

Har inte liljor en alldeles fantastisk tillväxt?
Vad skönt att odjuren är borta! (ta i trä)
Måste kontrollera mina - har inte ens tänkt liljebaggar

Anonym sa...

Oj, det var verkligen inte dålig tillväxt! Själv har jag bara en lilja om man inte räknar in alla frösådda krolliljor från förra året! Ha en fin pingst!

Lilla B sa...

panter: De växer i ett nästan galet tempo. Kolla för sjutton dina liljor! De rackarns baggarna slaktar dem snabbt. Titta under bladen också. Larverna sitter som stora feta korvar.

Lilla B sa...

karin a: Visst är det osannolik fart på dem. Jag har bara en krollolja ute i trädgården - den för en rätt tynande tillvaro. Den här helgen ska det slitas i trädgården. Önskar dig en trevlig pingst!

Anonym sa...

Hej - så fint!
Ibland tänker jag att jag ska dokumentera varje dag när våren växer...men så glömmer jag det...och så är det sommar..
Må gott lilla B, önskar Anne-Marie

Lilla B sa...

anne-marie: Våren är så snabb att man knappt hinner med. Försöker att fånga in den på bild med en hundratjugofemtedels sekund ibland. Bara för att kunna minnas och förstå hur det var.

Lily of the valley sa...

Oj, vad de har vuxit och vilken tur du har som slipper de rackarns baggarna.
Kram
Lily

Annika sa...

Det ser fint ut! Tänkte nästan köpa lite dagliljor på handelsträdgården häromdagen, men jag är rädd att dem ska ta över min lilla plätt...

Lilla B sa...

lily of the valley: Jag har synat varenda blad och klämt ihjäl alla jag sett. Det blir en mönjeröd sörja i händerna. Rätt oaptitligt, vill jag påstå. Men det har gett resultat.
Visst växer de så det märks!

Lilla B sa...

annika: Köp du dagliljor. De är lätta att hålla i schack. De brer int ut sig mer än du hinner med. Ingen fara alls. Bara slå till med några läckra!